Geliyoruz!!

Özlemişim İnönü'yü. Gittiğime değdi doğrusu. Her zamanki gibi yer yer sahadan çok kapalıyı izledim. Bayrak olayından şahsi beklentilerimi karşılamasalar da performansları yine mest etti bünyemi.

Sıra geldi fener maçına. İki-üç sezon sonra tekrar favori olarak gidiyoruz Kadıköy'e. Ondan öncesi malumunuz. Seri bozmalar, rahat maçlar, kalecisiz galibiyetler vs.. He son üç sezondur yeniliyormuyuz? 2-2 ve 0-0'lık beraberliğin üstüne geçen sezon 2-1'lik bir mağlubiyetimiz var ki son dakikada olanları herkes hatırlıyor zaten. Neyse gelelim bu haftaki maça.

Fener bu sene iyi değil biliyoruz. Defansı yavaş yavaş toparlanır gibi görünse de her an kişisel hataya yapmaya müsaitler. Beşiktaş, istenilen seviyede olmasa da üç büyüklerin bu sezon en istikrarlı iyi futbol oynayanı. Sivok ve Zapoyla toparlanan defansına ek olarak Denizli geldikten sonra yüksek form yakalayan Tello liderliğinde hücümda bir istikrar yakaladı. Fenerbahçe, 3 hafta önce galatasaraya karşı yaptığı takım savunmasını yapabilirse maça ortak olabilir. Yani hatasız oynayacak sağlam geri dörtlü önünde iyi basan iki ön libero. Bu sezonki klasik fenerbahçe gibi oynarlarsa kazanmaları zor. Tabi Selçuk Şahin'in öyle bir performansı yılda bir iki kere anca gösterebileceğini düşünürsek ibre Beşiktaş'tan yana gibi duruyor.

Bence ilk golü biz atarsak çok rahat kazanırız, ilk golü biz yersek beraberliğe daha yakın bir maç olur. Fenerin tek şansı hatasıza yakın oynayan bir defansın önünde, önliberolarla orta sahayı kilitleyip Alex liderliğindeki hücum hattından maçın ilk golünü bulmak. Üstünlüğü yakaladıktan sonra daha kontrolsüzce üstüne gelecek olan Beşiktaşı kontra toplarla zorlamak, 3 hafta önce galatasaraya yaptıkları gibi. İlk golü biz bulursak, normalde bile garip hatalar yapan fener defansı yüklenirken ne gibi açıklar verir, o açıklara Tello ve Holosko başta olmak üzere biz nası gireriz varın siz düşünün.

Bence kilit nokta ilk gol. Golü biz atarsak fark olur. Golü biz yersek, beraberlik veya zor bir galibiyet olur. Kısacası evinizi yatınızı satın çifte şans 0-2 oynayın. Son olarak;

Burası Beşiktaş, alayına gider
Uğraşma bizimle götoğlanı fener
Bu hayat dediğin elbet birgün biter
Azrailin biziz götoğlanı fener..

Daha çok havaya girmek isteyenler için:
http://www.youtube.com/watch?v=APsIRg-M0Jo

Tümer bonusu:
http://www.youtube.com/watch?v=mWK3yOrLMxI

Sansür bonusu:
Video izlemek için bizi arka yollara, tünellere zorlayanları da Allah bildiği gibi yapsın. Amin.

0 bıdı bıdı:

top