Tam Dumansız Hava Sahası


Bilindiği üzere geçtiğimiz pazar itibariyle bütün kapalı mekanlarda tütünlü içeceklere yasak getirildi. 19 Mayıs 2008'de cafe, restaurant, kahvehane gibi kapalı mekanları içermeden başlayan yasak, geçiş döneminin ardından 19 Temmuz 2009 itibariyle tüm kapalı mekanlarda uygulanmaya başlandı. Dumansız hava sahası oldu tam dumansız hava sahası.

Bu uygulamaya tam onay veren güruh içerisindeyim. Senelerdir kıyafetime sinmesinden nefret ettiğim iki koku vardır. Biri kızartma diğeri sigara kokusu. Bir çay kahve içmeye, oturup sohbet etmeye bir yerlere gittiğimde herşeyden çok sigara kokacak üstbaşımı düşünürüm. Birçok kere sırf bu sebepten bu eylemden vazgeçmişliğim de vardır. Bu tip mekanlar temiz olacak bir kere. Daha önemli taraf olan sağlık kısmından, pasif içicilikten ise bahsetmeye dahi gerek duymuyorum.

Sigara içmediğimden benim bakış açım bu tabii ki. Öte yanda bu uygulamayı onaylayanlardan çok karşı çıkanlar var. Özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünen tiryakiler. Tabi onlar için içmeyenlerin özgürlüğü pek de önemli değil. İçmeyen bu mekana gelmesin gibi bir bakış açıları var sanırsam.

Bu grubun ayrı bir alt kümesini oluşturanlar var. Onlar da kendilerince mantıklı sebepler öne sürüp, uygulamayı eleştirenler. Birçok mekan kapanırmış, onca kişi işsiz kalırmış, o kadar halledilmesi gereken olay varken bunun sırasımıymış vs.. Benzer şeyler uygulama kısmen başladığında da söyleniyordu. Alışveriş merkezleri boş kalacak deniyordu. Gördük ki bu uygulamanın abartıldığı gibi negatif bir etkisi olmadı. İçmek isteyen paşa paşa dışarıya çıktı, sigarasını içti. Sıra meselesi tam komedi. E arkadaşım hiçbirşeye sıra gelmez ki o zihniyetle bakarsan sen.

Velhasılı yararlı bir uygulamadır. Tabi uygulayabilirsek. Yazın bir şekilde dışarı çıkarılan masalarla falan uyuluyor ama tam karar vermek için kışı görmek lazım.

1 bıdı bıdı:

Karasipahi dedi ki...

Tüketiciden cevaplar :
1 "Ya kardeşim içerim içerim sizene" alla alla

2 Aslında cok güzel bi uygulama iyi oldu ama türkiyede olmaz be abi " ateşin varmıydı abi . yak sende abi

3 Cezası neyse veririz bilader, hakkı sakla polis , vay anasını dur bide para vermeyelim a.q

4 abi bugun de içmesem ne zaman içecem

5 bırakacam kardeşim bu son paketim güzel uygulama , hacı benim sigaram bitti fazla varsa ... saolasın canımsın

top