ÖSS: The End


Öncelikle detaylı haber.

Sisteme geçirildiği ilk günden beri tartışılan sistem sona ermiş bulunuyor. ÖSS + ÖYS sitemine geri dönülmüş. ÖSS olmuş YGS, ÖYS olmuş LYS. Sistem iki önceki sürüme geri döndürülmüş. Bence de daha adil olan sistem buydu zaten, her ne kadar kendim ÖSS ile üniversiteye girsem de.

Tabii ki tartışmaların yoğunlaştığı madde katsayı mevzusu.
2002 Kasım'ında AKP başa geçtiğinden beri zaten böyle bir beklenti var. Ha kalktı, ha kalkacak. Kısmet bugüneymiş. Getirilişi siyasi nedenleydi, kaldırılışı da öyle. Fakat ne hikmetse getirenler de kaldıranlar da şiddetle yalanlıyorlar bu görüşü. O zaman bu uygulamayı teknik liseler için getirdik diyenler bugün imam-hatipler için kalktı diyorlar. O zaman imam-hatipler için geldi bu katsayı diyenler bugün teknik liseler için kaldırdık diyorlar.

Siyasetten bağımsız şahsi görüşüm, 13-14 yaşında daha hayat hakkında hiçbirşey bilmeyen bir çocuğun çoğunlukla ailesi tarafından yapılan bir lise seçimi yüzünden tüm hayatının bloke edilmesi saçma bir durumdu.
Sonuç olarak yanlış yanlışı götürmüş doğru yol bulunmuştur.

Burada asıl önem verilmesi gereken konu eğitim sisteminin üniversiteye geçişi ilgilendiren bölümünden ziyade sistemin bütünüdür. Geçmişte yapılanlar ve hala yapılmakta olanlar gösteriyor ki, gelen her hükümet sistemi zamana tabi birkaç kilit noktadaki makam değişiklikleriyle
kendi siyasi görüşüne göre bir yapıya sokabiliyor. Yapılması gereken hükümetlerden bağımsız bir devlet politikasının izlendiği bir eğitim sistemin gerekliliğinin görülmesi ve akabinde buna uygun adımlar atılmasıdır.

1 bıdı bıdı:

Karasipahi dedi ki...

Gördük ki ögrenci okulu önemsemiyor dershane var özel hoca var okulda ne işim var , hadi degiştirelim bunu ne yapalım sbs olsun orta okul ögrencilerimiz derslere önem versin tamam güzel bi sistem bence ama bu sefer dersaneye ve özel ders almaya 6 ıncı sınıftan başlıyor , ne kadar sistemle ugrasırsa ugrassınlar asıl sistem okuldaki ögretmenlerdir sen onlar ile ilginirsen ögretmen ögrenci ile ilgilenirse ögrenci kitap sorunu kalmaz ( ama bi gercek bunu kimse istemez ki devlet haricinde egitim hizmeti veren milyonlarca eğitimci var ) yıllardır bu katsayı denilen olayda başkalarının başarısı başarısızları , başarısızların başarısızlıdı başarılıları etkiliyen salakca bi şeydi (insan hakları neredeydi ) banane kardeş alinin okulun başarısından neden benim katsayımı etkiliyor . bu anlamda güzel ama sürekli degişen bi gercek var sınav sistemi ilerde öss sistemini büyük ihtimal sbs tarzı her sene sınav seklinde yapacakarki en güzeli bu olmazmı ? daha cok şey var ama yazmayım artık :))

top