Şampiyon Beşiktaşım Ne İstersen İste Benden

Toraman attı,

şampiyonluk geldi.

Çok uzun zamandır bekliyormuşuz bugünü meğersem. 2009'un en şahane haftasonuydu hiç kuşkusuz.

Hafta boyu zaten içimizde olan heyecan cumartesi sabahı had safhaya ulaşmıştı. Maç saatine kadar ciğerimle geçirdiğim saatler, eğlenceli saatler geçirmenin yanında maç saatine kadar heyecanın bünyeye zarar verecek seviyeye çıkmasına engel olmasıyla hayrıma olmuştur heralde. Maçı tabii ki yiğenler olarak cümbür cemaat izledik. Şampiyonluk kupasının bir kulbundan tutmuşken ayrı ayrı yerlerde heycanlanmak söz konusu olamazdı zaten. İlk yarının bitmesiyle öngörüler tutmuş, şampiyonluk kutlamaları başlamıştı bile. Maçın bitiş düdüğü çaldığında ise şampiyonluğun ilk üçlüsü için sokağa çıkmayı bile bekleyemedik:

Evde üçlü...

Tur için istikamet Beşiktaş'tı. Akaretler, köyiçi, çarşı her yer siyah beyazdı. Yollar araç trafiğine teorikte olmasa da pratikte kapalıydı. Arada bir geçen araçlar yolu kesilip bir o yana bir bu yana sallanırken, belediye otobüslerinin üstleri!! tribüne dönmüştü. Tezahüratlar havada uçuşuyor, arada Fener'le Galatasaray da unutulmuyordu tabii. Etrafta meşaleler yanarken bizim meşalelerin de bizimle beraber eve dönmeleri beklenemezdi:

-----------------------

Cumartesi böyle geçerken pazar statta geçti. Finalinde kupa merasimi olacak eğlenceler silsilesi. Geç gittiğimizden mütevellit eski açıkta ancak yer bulabildik, sahennin arkasında. O ortamda olmak bile yeterdi bittabi. Hem bizim de şansımız ortalık yandığında hem kapalıyı hem yeni açığı görmek oldu:

Yakarız bu gezegeni, yakarızz...

Velhasılı çok beklemişiz bu şampiyonluğu. Sözlükte crimean nickli yazar şöle birşeyler demiş. Katılmamak elde değil.

"boktan giden pek çok hayatı mutlu eden takımdır, takımımdır. bundan yıllar sonra pek çok taraftarında görülebilecek sinir hastalıkları, kanser gibi hastalıkların başlıca sebebi olmasına rağmen hiç bir taraftarı hiç bir zaman kendisini sevmeyi bırakmamıştır. 8-0 yenilirken, bütün dünya üstüne üstüne gelirken bile takımını bırakmamış taraftarlarına olan borcuna sadıktır, bugün de onu ödemiştir."

0 bıdı bıdı:

top