O Kupayı Görenler Parmak Kaldırsın


Hasta çökel olmazsak gideceğiz demiştik. Biletleri lider olmadan önce almıştık zaten. Haftasonu liderliği ele geçirince keyfimiz ikiye katlandı. Hesap zamanı gelmişti. Ligde yamuk yapan Fener'in hesabı kesilecekti. Atamızın izinden gidip, denize dökecektik üç sene önceki finalde yaptığımız gibi.

Salı gecesi 5 yiğen 1 araba çıktık yola. Duraklamadan Balıkesir'de kahvaltı yapmaktı hedef. Uygun yer bulamayınca Salihli'ye kadar geldik. Az daha sıksak Kordon'da yapacaktık kahvaltıyı. Ziyadesiyle hissedilen açlık, her annenin alamet-i farikasıyla dolu kapların boşaltılmasıyla yerini uykuya bıraktı. Saatler biri yirmi geçe Sabuncu belinin geçilmesiyle İzmir'in kokusu gelmişti burunlara. Az sonra son yokuşun çıkılmasıyla İzmir'in kendisi de çıktı meydana. Arabayı Alsancak'a park ettik, soluğu Kordon'da aldık. Üstümüzde formalar, dilimizde şarkılar, elimizde biralar. O arada Big Boss'un ve yanındaki iki mekanın Beşiktaşlılar tarafından doldurulduğunu görünce daldık mekana, atladık hemen boş kalan son masaya. Vaktimiz 6'ya kadar şarkılarla, tezahüratlarla, yoldan geçen Fenerlilerle atışmayla geçti. O zaman aralığı en az aldığımız kupa kadar zevkliydi. Maça gitmeden İzmir'deki iki kardeşimi M. ile Y. da gelince kadro tamamlandı. Bindik Eshot'a yol aldık stada.

Maçı anlatmaya gerek yok. Herkesin malumu olanlar. Ligin rövanşın alındı. Olası bir şampiyonluğun 10 gün önce İnönü'deki mağlubiyetle kaçan tadı tuzu geri geldi. Geceyi İzmir'de gayet tanıdık eşyaların olduğu anadan da babadan da ayrı kardeşim M.'in evinde geçirdik. Uzun süredir aldığım en güzel uykuydu hiç kuşkusuz. Artık herşeyiyle müthiş geçen günün mü yoksa üniversite yıllarından kalma o meşhur sarı koltuğun mu marifeti orasını bilemicem.

Velhasılı gittiğimize değdi mi? Fazlasıyla. Fener ve kupa muhabbetine girmicem. Yeterince girildi zaten. Şuraya ve Şuraya bakmakta fayda var konuyla ilgili. Ne diyelim nice 27 senelere Fenerbahçe. Fenerli kardeşlerime Şirinler'den bir alıntıyla göndermemi yapıp, yazıma noktayı koyuyorum efenim:

"Belki iyi bir çocuk olursanız, Türkiye kupasını bile görebilirseniz."

1 bıdı bıdı:

Karasipahi dedi ki...

parmak ben kaldırdım

top